Werkt afvallen met afslankpillen, shakes en andere middeltjes?

Het is de grote hamvraag, heb je nou echt wat aan al die middeltjes of is het allemaal maar pure onzin! Naast de toch al vele diëten, bestaan er ook producten zoals afslankpillen, shakes (vaak eiwit maar ook maaltijdververvangers), drankjes en repen die je zouden moeten helpen naar een goed en gezond gewicht. Wat is nou eigenlijk de waarheid achter al deze producten en zitten er goede tussen? Uit eindelijk wil je weten of je er ook echt wat aan hebt, zonder dat je geld over de balk smijt.

De rangorde die je moet hanteren bij afvallen

Het is eigenlijk heel simpel als je weet hoe afvallen werkt, hoe je het in de praktijk toe kunt passen. Hiervoor moet je simpelweg een bepaalde rangorde aanhouden. Wat helpt jou het meest? Is dat wat je eet of drinkt, zijn het afslankpillen, maaltijdvervangers of ander middeltjes! Met de volgende orde van urgentie ga je zeker gewicht verliezen.

Voeding staat met vlag en wimpel bovenaan

Voeding, voeding, voeding, begin hier nu eens mee. Want daarmee pak je de grootste winst! Let op je koolhydraten, want daar ligt het grootste gevaar om zwaarder te worden. Neem ze niet teveel en al helemaal geen suikers. Daarentegen kun je wel goede vetzuren nemen en wat meer eiwitten Ook meer groente, fruit en smoothies helpen je sneller af te vallen. Let ook op wat je drinkt, want dit is ook een sneaky manier om hard aan te komen (wanneer je bv. veel frisdranken drinkt).

Sporten verhoogt de vetverbranding

Meer bewegen en met name sporten verhoogt de vetverbranding. We raden je dan ook zeker aan minimaal een paar keer per week actief te sporten. “Ja, maar ik heb geen tijd” is grote onzin. Iedereen heeft het druk, maar het zijn degene die ook echt willen die een gaatje vinden in dat drukke schema om wat aan hun overgewicht te doen. Kwestie van goed time-management! Maak er gewoon tijd voor, want je kan ook lekker lui op de bank hangen, toch?

Afslankpillen doen hun werk, maar niet allemaal

Bepaalde afvalpillen kunnen helpen! Ze helpen je namelijk een beetje extra vet te verbranden, bovenop al je andere effort. Er bestaat geen wonderpilletje waarbij je verder niks hoeft te doen en vanzelf een droomfiguur krijgt. Dat neemt niet weg dat SOMMIGE pillen je wel goed kunnen met de ondersteuning van vetverbranding. Trap alleen in valkuilen van zogenaamde, dure, revolutionaire producten. Al zijn ze dat misschien soms wel, er is niet 1 allesomvattend pilletje op de markt. Zo ja, dan zou deze afslankpil duizenden euro’s kosten en niemand meer te dik zijn.

Shakes zijn voornamelijk handig wanneer je geen tijd hebt

Shakes hoor je vaak bij sporters. Effe een eiwitshakie, om genoeg eiwitten binnen te krijgen voor meer spiermassa. Ook zijn eiwit shakes soms effectief bij afvallen. Maar neem het erbij en nooit ter vervanging van een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Maaltijdvervangers worden overschat

Net zoals bij een hoop afslankpillen en shakes, zijn ook maaltijdvervangers vaak een overschatte factor. Neem ze wanneer je dit handig vindt 1 tot 2 keer per dag, maar laat het grootste deel van je calorieën uit echte voeding bestaan.

Kun je met een gerust hart afslankpillen of iets anders gebruiken?

Bepaalde middeltjes werken, maar neem ze niet in overmaat. Zo bieden ze ook precies wat ze moeten. Namelijk een toevoeging en dat extra zetje in de rug. Let daarbij ook altijd goed op wat je koopt!