Ik Wil Afvallen Zonder Dat Ik Een Hongerig Gevoel Heb!

Ik wil afvallen, maar ik wordt gek van het hongerige gevoel de hele tijd” is een veel voorkomende uitspraak van mensen die een dieet volgen.

Als je dieet je maag weer eens  laat rommelen, dan is het hoog tijd om hier een verandering in te brengen.

Ik dacht het verliezen van gewicht betekend dat je honger moet hebben. Het koste me een tijdje om te accepteren dat ik kon blijven afvallen door het eten van lekkere en gezonde maaltijden.

De tijd die ik heb besteed aan diëten die me werkelijk hebben uitgehongerd om gewicht te kunnen verliezen was vreselijk. Toen ik er eenmaal in slaagde om een paar kilo’s kwijt te raken, kwamen die er allemaal weer aan in een kwestie van een paar weken. Soms kwam ik zelfs een paar kilo’s extra aan. Over deprimerend gesproken!

Wat ik door jaren van onderzoek en met (vallen en opstaan) heb geleerd is dat wanneer je een gezond voedingsplan volgt, je geen hongerig gevoel hoeft te hebben terwijl je nog steeds permanent 12 tot 17 kilo kunt afvallen.

Ik Wil Afvallen Maar Wat Is Gezonde Voeding?

Gezonde voedingsmiddelen worden niet in een fabriek gemaakt en tot den treuren toe verwerkt.  Als voedsel wordt gedroogd, ingeblikt of gevuld met ingrediënten die je niet kunt uitspreken, blijf er dan van af. Voorbeelden van gezonde voedingsmiddelen zijn verse vis, peulvruchten, zaden, biologisch pluimvee, organische eieren, rauwe noten en verse groenten en fruit.

Hoe Gezonde Maaltijden Je Meer Voldoening Kunnen Geven

Er is niets meer demotiverend dan het hebben van honger de hele dag en als je maaltijden je geen voldoening geven dan is dit precies wat er gaat gebeuren. Hier zijn enkele trucs om ervoor te zorgen dat je maaltijden je meer voldoening kunnen geven:

  • Voeg een bron van hoogwaardige eiwitten en een bron met een gezond vet (ja, vet) toe aan al je maaltijden. Door dit te doen maakt je je maaltijden meer verzadigend en verminderd je het hongerige gevoel. Bronnen die gezonde eiwitten bevatten zijn biologisch vlees, eieren, gevogelte en vis. Bronnen van gezonde vetten zijn avocado’s, vis, bonen, noten, kokosolie en olijfolie.
  • Eet groenten. Het helpt om je bord te verdelen in drie delen en om één groter deel met groenten te vullen. Vul de andere twee delen met vlees en andere voedingsmiddelen. Groenten zitten vol met vezels, die een goede stoelgang bevorderen, langzaam verteren en een langer voldaan gevoel geven.
  • Drink een glas water voor elke maaltijd en gedurende de dag. Dit helpt je om je sneller een vol gevoel te geven en om het hongergevoel te verminderen.

Voorbeelden Van Gezonde Maaltijden Die Meer Voldoening Geven

  • Ontbijt: 2 roereieren, 1/3 kopje havermout met kaneel en een kleine peer.
  • Snack: 1 middelgrote appel, 1 kop van plakjes komkommer en 28 gram rauwe noten.
  • Lunch: 112 gram gemalen kalkoen, 1/2 kopje gekookte bruine rijst, 220 gram worteltjes, en een kleine groene salade met azijn en olijfolie dressing.
  • Snack: 2 eetlepels amandel boter, 2 sneetjes rogge knäckebröd en 220 gram bleekselderij.
  • Diner: 140 gram gebraden heilbot steak, 1/2 kop groene bonen gebakken in knoflook, een kleine gebakken zoete aardappel en een kleine groene salade met appel cider azijn en olijfolie dressing.

Diëten die ervoor zorgen dat je continu een hongerig gevoel hebt (of zelfs maar een deel van de dag) zijn slecht. Waarom schaf je een dieet niet helemaal af en in plaats daarvan eet je gezond? Als je het op deze manier doet kun je nog steeds genieten van heerlijke, gezonde en goed vullende recepten en toch afvallen.

Heb je ook ervaring met een hongerig gevoel tijdens het afvallen of heb je een vraag hierover? Laat hieronder je reactie achter!