Top 5 Voordelen Van Een Glutenvrij Dieet

In mijn blogs heb ik al regelmatig vermeld wat de voordelen zijn van een glutenvrij dieet. Maar als je geen glutenintolerantie hebt zou je je kunnen afvragen of het wel zin heeft om glutenvrij te eten.

Granen en graanproducten zijn er natuurlijk heel veel en worden vaak dagelijks gebruikt. Je moet er dan ook moeite voor doen om glutenvrij te eten.

Maar er zijn meer genoeg voordelen van een glutenvrij dieet. Hieronder volgen de top 5 redenen waarom je een glutenvrij dieet zou moeten nemen.

1. Je Kunt Een Glutenintolerantie Hebben – Zonder Dat Je Het Weet

Uit onderzoek blijkt dat glutenintolerantie vaak niet herkend wordt in Nederland. Schattingen lopen uiteen van 1 op 3000 mensen die een glutenintolerantie hebben, maar ik werkelijkheid 1 op 250 mensen glutenintolerantie hebben.

Je kunt even zonder granen proberen en kijken hoe je je voelt. Werkt de spijsvertering beter? Heb je meer energie? Zo ja, dan kun je een glutenintolerantie hebben. Een bloedonderzoek kan antilichamen aantonen, en een biopsie van je darmen kan een intolerantie aanduiden. Maar het vermijden van gluten en kijken hoe je je voelt, is een makkelijke manier om jezelf te testen.

2. Je Kunt Minder Last Hebben Van Je Allergieën

Als je veel allergieën hebt, kan het helpen om minder gluten te eten. Als je een droge, jeukerige huid hebt, kan het vermijden van gluten een positief effect hebben.

3. Je Kunt Minder Problemen Hebben Met Je Spijsvertering

Als je vaak gasvorming of een opgeblazen gevoel hebt, kan het helpen om gluten te vermijden. We denken dat gluten eenvoudig te verteren zijn, maar het is eigenlijk heel moeilijk, waardoor het de spijsvertering vertraagd en blokkeert. Een glutenvrij dieet is beter voor je spijsvertering.

4. Een Glutenvrij Dieet Kan Helpen Om Op Gewicht Te Blijven

Probeer eens een paar weken glutenvrij te eten, als je een vliegende start wil maken met afvallen. Je zult versteld staan van het resultaat. Veel koolhydraten die we eten zonder nadenken (koekjes, crackers, broodjes, pasta) zijn gemaakt van granen. Als je granen vermijdt, vermijdt je ook deze producten, waardoor je dichter bij je streefgewicht komt.

5. Je gewrichten hebben er baat bij

Onderzoeken hebben uitgewezen dat gluten vaak zorgen voor gewrichtspijn, omdat het zorgt voor een afname van het lichaamseigen afweersysteem. Als je gewrichtspijn hebt, of er heerst artritis in de familie, kun je je beter voelen door geen gluten meer te eten.

Als je geen gluten meer wil eten, moet je op te etiketten kijken van ieder product dat je koopt. Zelfs onschuldig ogend eten, zoals ketjap, bevat gluten. Dus als je echt glutenvrij wil eten, moet je echt alles lezen wat je koopt, voordat je het opeet.

Ben jij bereid om over te gaan op een glutenvrij dieet en te kijken hoe je je voelt? Laat hieronder je reactie achter en hou me op de hoogte. Alvast bedankt!

Leave a Reply

Name *
Email *
Website