Probeer Een Glutenvrij Dieet Voor Een Betere Gezondheid

Welkom op mijn blog. Wanneer je een artikel leuk vindt klik dan even op de “Vind Ik Leuk” knop en of deel het artikel met je vrienden en laat een leuke reactie achter. Wanneer je dit leuk vond, deel het met je vrienden šŸ™‚ Thanks.

De gluten in tarweproducten kunnen voor problemen met de spijsvertering en gewrichtsproblemen zorgen. Als je hier last van hebt, kan het helpen om een glutenvrij dieet te proberen. Heb je nog een reden nodig om glutenvrij te eten? Je kunt afvallen als je deze producten vermijdt.

Een granenvrij dieet wordt vaak verward met een glutenvrij dieet. In tarweproducten zitten gluten, maar dat zijn niet dezelfde. Als je een granenvrij dieet hebt, vermijdt je alle producten met granen. Als je een glutenvrij dieet hebt, vermijdt je naast alle graanproducten, ook gerst en rogge.

Spijsverteringsproblemen En Gluten

Prikkelbare darm syndroom (PDS) kan zorgen voor buikpijn, een opgeblazen gevoel, gasvorming en darmkrampen. Mensen met PDS kunnen last hebben van constipatie, en meteen daarna van diarree. Omdat de darmen ineens een andere beweging maken, kan dit niet gecontroleerd worden. Kun je je voorstellen als je dan in de file staat?

De symptomen van prikkelbare darm syndroom zijn voor iedereen verschillend, en ze kunnen ook weer verdwijnen. Glutenintolerantie kan bijdragen aan PDS. Gluten zit in tarwe, dus als je dit vermijdt, kun je de symptomen verminderen.

Een granenvrij dieet zorgt voor een gezond spijsverteringssysteem.

Ga Voor Glutenvrij Dieet En Val Een Paar Kilo Af

Granen zitten in brood, pasta, gebakken producten, ontbijtgranen, ijs, jus en andere bewerkte producten. Deze producten hebben geen voedingsstoffen en maken het moeilijker om af te vallen. Naast de lege calorieƫn, bevatten ze ook verschillende soorten ongezonde chemicaliƫn.

Als je granen vermijdt, blijft er niets anders over dan mager vlees, vis, gevogelte, fruit, bonen, noten, peulvruchten en groenten. Deze producten zitten vol met voedingsstoffen en hebben minder calorieƫn dan bewerkt eten. Als je gezonder eten kiest, eet je automatisch minder calorieƫn, en kun je dus makkelijker afvallen.

Vermijdt Gluten Om Van Gewrichtspijn Af Te Komen

Gluten kunnen je lichaamseigen aanpak tegen gewrichtspijn als osteoporose en artritis hinderen. Als je Ć©Ć©n van deze ziektes hebt, kan een glutenvrij dieet helpen. Als je gewrichtsproblemen hebt, zal overgewicht het nog erger maken. Het gewicht dat je afvalt met een glutenvrij dieet, zal ook de druk op je gewrichten verlichten.

Als je je hele leven gluten hebt gegeten, zal het niet makkelijk zijn om deze te laten staan. Als je glutenvrij wilt eten, neem dan kleine stapjes. Begin met de helft. Nadat je dit een tijdje hebt volgehouden, verminder je nog een beetje extra, totdat je glutenvrij eet.

Heb je ook ervaring met een glutenvrij dieet of heb je een vraag hierover? Laat hieronder je reactie achter!

One thought on “Probeer Een Glutenvrij Dieet Voor Een Betere Gezondheid

  1. S Kroos May 18, 2016 at 1:23 pm

    Het glutenvrije dieet is echt een uitvinding! Ik ben hier zo blij mee.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website